سفارش تبلیغ
صبا ویژن

89/4/14
1:42 صبح

ابتلاء به ایدز در معتادان به مرز صفر رسیده‎ است

خطر تماس جنسی است

شبکه ایران- دکتر مینو محرز رییس مرکز تحقیقات ایدز و عضو کمیته مبارزه با ایدز در وزارت بهداشت می‌افزاید: با توجه به نبود درمان موثر و قطعی در مقابله با بیماری ایدز، وزارت بهداشت با فرهنگ سازی و کارهای پژوهشی و آموزشی موفق شد اعلام کند که دیگر مبتلای جدیدی از معتادان نداشته و این نوع مبارزه با ایدز در ایران، هم‌اکنون در دنیا زبانزد کشورهای دیگر شده است.

وی می‌گوید:  سن ابتلا به ایدز در ایران و حتی جهان در بین جوانان بوده و از 25 تا 40 سال است و این یک زنگ خطر جدی برای مردم و مسئولین است.

رییس مرکز تحقیقات ایدز خاطر نشان ‌می‌کند: در گذشته حدود ?? درصد مبتلایان به ویروس HIV در کشور مردان بودند در حالی که اکنون با تغییر الگوی انتقال این بیماری سهم زنان روز به روز در حال افزایش است و به همین علت، تعداد نوزادانی که از مادران آلوده به این ویروس در هنگام تولد بیمار به دنیا می آینده روز به روز بیشتر می شود.

محرز با اشاره به افزایش مبتلایان به ایدز از طریق تماس جنسی در کشور اظهار می‌کند: برخی از رسانه‌ها با اخبار اغراق آمیز سعی در تشویش اذهان عومی داشته و واقعیات را نمی‌گویند چرا که با توجه به فعالیت‌های مستمر وزارت بهداشت در ضمینه ارائه خدمات رایگان از قبیل مشاوره، آزمایش و ... مراجعات بیشتر شده و کم کم لایه‌های پنهان مبتلا در جامعه اعتماد کرده و خود را معرفی می‌کنند که همین عامل یکی از دلایل بالا رفتن آمارهای HIVدر کشور است.

وی با اشاره به اینکه الگوی ابتلا به بیماری ایدز در کشور در حال تغییر است ادامه‌می‌دهد: تغییر این الگو از اعتیاد تزریقی به ابتلا براثر روابط جنسی می‌تواند زنگ خطری برای جامعه باشد.

محرز، آگاه کردن جامعه و ارایه آموزش‌های لازم در زمینه چگونگی ابتلا و راه‌های پیشگیری به این بیماری را از برنامه‌های پیشگیرانه و موثر دراین زمینه عنوان می‌کند.

این استاد دانشگاه اما در عین حال الگوی گسترش ایدز در این کشور‌ها را نیز در حال تغییر به سمت آمیزش جنسی دانسته و می‌گوید: ایدز با هیچ کس تعارف و رودربایستی ندارد و بدون در زدن وارد می‌شود. من معتقدم گرچه کشور ما یک جامعه نظام مند در بحث خانواده دارد و اکثر قریب به اتفاق جوانان به رفتارهای پرخطر جنسی دست نمی زنند اما با توجه به اهمیت موضوع، باید برای همان اقلیت موجود که دچار تماسهای جنسی غیربهداشتی می شوند این اطلاع رسانی و آموزشها، جدی گرفته شود.

رییس مرکز تحقیقات ایدز با اشاره به تاثیر ارتقا باورهای دینی و هویت بخشی به جامعه جوان در کاهش ابتلا به ایدز، می‌گوید: ترویج این اندیشه‌ها و باورها و تقویت روحیه ملی و هویت دینی در جامعه جوان می‌تواند، تاثیر بسزایی در گسترش نیافتن رفتارهای پرخطر در جامعه بگذارد